Wat doet een ondernemingsrecht advocaat?
Een ondernemingsrecht advocaat heeft vier basistaken bij het ondersteunen van ondernemers en bedrijven.
1. Adviseren van de ondernemer of de leidinggevenden van de onderneming.
2. Contracten en voorwaarden opstellen voor de ondernemer of het bedrijf.
3. Bijstaan van de ondernemer bij onderhandelingen en geschillen.
3. Procederen in naam van de ondernemer of onderneming wanneer dat nodig is.
De taken en benodigde vaardigheden van een ondernemingsrecht advocaat zijn daarom als zeer divers te omschrijven.
Hoe kiest u de juiste ondernemingsrecht advocaat die het best bij u past?
Het aanbod aan ondernemingsrecht advocaten is enorm. Daar staat tegenover dat het werkgebied van ondernemers sterk uiteenloopt.
De juridische vragen waar een lokale middenstander tegenaan loopt zijn vaak van een heel andere orde dan de vragen waar een multinational in Rotterdam of Den Haag dagelijks mee te maken heeft. Er zijn uiteraard overeenkomsten, maar u begrijpt direct dat de verschillen groot kunnen zijn.
Ook onder ondernemingsrecht advocaten zijn er grote verschillen. De ene ondernemingsrecht advocaat is echt de andere niet. Veelal zijn ondernemingsrecht advocaten gespecialiseerd op een aantal rechtsgebieden binnen het ondernemingsrecht.
Een advocatenkantoor dat zich heeft toegelegd op het ondernemingsrecht, huisvest daarom veelal meerdere advocaten met ieder zijn eigen specialisme. Met elkaar hebben zij een brede kennis van het ondernemingsrecht.
U kunt er echter ook voor kiezen om met een ondernemingsrecht advocaat in zee te gaan die juist gespecialiseerd is op het deelgebied waarin u advies nodig heeft. Dat kan zeker ook een advocaat zijn die voor zich zelf werkt of samen met een paar collega’s er een klein kantoor op nahoudt.
De schaalgrootte van het kantoor is geen garantie dat u het beste advies krijgt of dat u uw zaak zeker gaat winnen.
Heeft u een klik met uw advocaat?
Zeker wanneer u op zoek bent naar een advocaat waar u zo nu en dan eens mee kunt sparren, is het prettig wanneer u een advocaat heeft waarmee het ook klikt op het persoonlijke vlak. Dat maakt de drempel om uw vragen te stellen lager en de contactmomenten ook prettiger.
Wanneer u geen goed gevoel heeft bij uw advocaat, dan zult u ook niet snel contact opnemen als er bij u weer wat gaat spelen. Dat kan nooit de bedoeling zijn.
Ga dus voordat u een keuze maakt voor een ondernemingsrecht advocaat gerust eerst even persoonlijk kennismaken. Dat is goed voor u en uw onderneming.
Wat kost een ondernemingsrecht advocaat?
De prijzen die worden betaald voor een ondernemingsrecht advocaat lopen net zo uiteen als voor elk ander rechtsgebied. De prijzen die gehanteerd worden zijn veelal uurtarieven die uiteen kunnen lopen van net onder de 200 euro tot ver daarboven.
De uurprijs die u moet betalen, is sterk afhankelijk van het specialisme, de ervaring en de reputatie van de advocaat of het advocatenkantoor.
Er bestaan ook advocatenkantoren die aan ondernemers een maandabonnement aanbieden waardoor de ondernemer altijd terecht kan voor prangende vragen en op de hoogte gehouden wordt van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van het ondernemingsrecht.